Progamari online

Pediatrie

Pasiunea noastra este de a asigura cele mai bune ingrijiri medicale micilor nostri pacienti, intr-un mediu primitor cu oameni dedicati, afectivi si rabdatori.
Deoarece copilul tau este unic, echipa noastra abordeaza profesionist, multidisciplinar si personalizat afectiunile acestuia.
Suntem convinsi ca ingrijirile atente acordate copiilor sunt fundamentul unei vieti lungi si sanatoase. De aceea eforturile noastre converg spre intelegerea, educarea si tratarea corecta a afectiunilor micilor nostri pacienti.
Impreuna cu familia mentinem copiii sanatosi si fericiti.

Psihiatrie pediatrica

Psihiatria copilului si adolescentului este specialitatea care asigura interventie, tratament farmacologic si psihoeducatie in patologia psihiatrica a copilului si adolescentului.
Medicul psihiatru de copii si adolescenti are compententa de a evalua, diagnostica, stabili planul de tratament – medicamentos si de consiliere psihologica si psihoterapeutica pentru intreaga patologie psihiatrica.

Neurologie pediatrica

Neurologia pediatrica este specialitatea medicala  care are ca obiectiv depistarea, diagnosticul si tratamentul bolilor sistemului nervos central si periferic precum si a bolilor neuromusculare.
Daca copilul tau are probleme neurologice (convulsii, ticuri, cefalee, slabiciune musculara, intarziere in dezvoltarea motorie, etc), neurologul pediatru are experienta si pregatirea necesara pentru a-l investiga si trata
Acestea necesita o interventie precoce pentru a permite dezvoltarea normala ulterioara a copilului.

Pneumologie pediatrica

Misiunea pneumologului pediatru este de a imbunatati sanatatea copiilor cu boli respiratorii acute sau cronice. Daca copilul tau are probleme respiratorii sau pulmonare, pneumologul are calificarea de a-l examina, investiga (ajutandu-l sa se relaxeze si sa coopereze) si trata cu medicatia specifica pentru:

– Infectii respiratorii acute si cronice
– Astm bronsic
– Emfizem pulmonar
– Afectiuni congenitale cu determinare pulmonara

Dermatologie

Dermatologul pediatru are cunostinte avansate despre anatomia si functionarea pielii, parului si unghiilor micutilor pacienti si experienta in diagnosticarea si tratarea afectiunilor de la nivelul lor (eczeme, dermatite, acneea juvenila, infectii fungice ale pielii, alergii cutanate, moluscum contagiosum, veruci, matreata, alopeciile de diverse cauze, tinea capitis, onicomicoze).

Logopedie si interventii de dezvoltare

Logopedia  studiaza limbajul – atat cel receptiv , cat si cel expresiv,  previne tulburarile acestuia – intarzierile in aparitia limbajului, dificultatile de pronuntie, pierderea limbajului dupa diferite afectiuni cerebrale, educarea limbajului la copiii cu deficiente senzoriale, creand conditii  pentru  buna adaptare a persoanei la mediu, in vederea integrarii acesteia in colectivele din care face parte.

Psihologie clinica si psihoterapie

In clinica noastra, psihologul acționează pentru oameni și în interesul acestora, manifesta preocupare, empatie, respect și înțelegere față de beneficiari și față de problemele acestora, acționând întotdeauna fără manifestări de autoritate și fără să exploateze situația beneficiarului serviciilor psihologice.

Apifitoterapie

Remediile din plante sunt folosite din cele mai vechi timpuri. Fitoterapia este o metoda eficienta si blanda pentru preventie si tratament. Fitoterapia moderna s-a dezvoltat in mai multe directii: gemoterapia ( utilizeaza extracte obtinute din tesuturi embrionare proaspete: muguri, mladite, radicele), aromaterapie (utilizeaza uleiuri esentiale), apiterapie (utilizeaza produse ale stupului: miere, polen, laptisor de matca, propolis), remedii florale Bach.

Homeopatie

Doctorul homeopat urmareste sa ofere ingrijire medicala holistica si individualizata, concentrandu-se nu numai pe simptomele fizice, ci si pe aspectele emotionale, mentale și comportamentale ale pacienților.

Dintre afectiunile care pot fi tratate homeopat: sinuzita, rinita alergica, astmul bronsic, gastrita, gastroenterita, boli hepatice, colecistita, sindrom de colon iritabil, otita, acneea juvenila, dermatita atopica, zona zoster, torticollis, dureri articulare.

Grupuri dezvoltare personala

Grupurile de dezvoltare personala bazate pe tehnici creative constituie o poarta de acces catre trăiri, emotii complexe, amintiri, afecte de profunzime, sentimente in diverse etape ale vietii. Ele faciliteaza exprimarea complexa a persoanei in moduri in care cuvântul in sine uneori nu o poate realiza, au capacitatea de a minimiza sau elimina blocajele sau barierele de ordin constient, permitand accesul la continuturile inconstiente si facilitând o analiza de profunzime.

Creativitatea, ca o latura esentiala a omului este singura care poate dezvolta holistic o persoana. Este masura potentialului nostru de schimbare, rezilienta si implinire si intr-un fel, masura sanatatii noastre mentale.