Homeopatie

Specialitati Medicale

Cuvantul „Homeopatie” provine din alaturarea a doua cuvinte grecesti: „omeos” (similar) cu „pathos” (suferinta); in traducere libera prin homeopatie tratam cu ceva care produce efecte similare suferintei.

Homeopatia este o stiinta dar si o arta.

Hippocrate, parintele medicinei, spunea ca exista doua legi ale vindecarii: Legea similitudinii si Legea opozitiei (a contariilor). Medicina traditionala foloseste de cele mai multe ori legea opozitiei (anti-hipertensive; anti-inflamatorii; anti-tusive; anti-biotice; anti-depresive).

Homeopatia este o terapie dezvoltata de medicul german Samuel Hahnemann in jurul anilor 1790. Cateva principii fundamentale:

 1. Legea similitudinii = legea fundamentala a homeopatiei: o substanta care poate determina simptome asemanatoare bolii la un individ sanatos, doar acea substanta poate vindeca un bolnav daca este administrata ca medicament homeopat („Similia Similibus Curentur”)
 2. Un singur remediu pentru mai multe acuze; pacientul este privit ca un intreg
 3. Individualizare: chiar daca 2 persoane au fost diagnosticate cu aceeasi afectiune ele pot primi tratament homeopatic diferit
 4. Rezultate pe termen lung

Homeopatia ajuta corpul sa se vindece singur si ajuta pacientul sa atinga un nivel inalt de sanatate. Sanatate in toate planurile: fizic, emotional si mental.

Remediile homeopate:

 • trezesc si actioneaza ca un catalizator, punand vindecarea in miscare
 • nu dau dependenta
 • sunt cost eficiente
 • sunt sigure pentru sugari, copii, adulti si femei gravide
 • nu dau reactii adverse

Asa cum spunea Prof George Vithoulkas, catigator al Alternative Nobel Prize in 1996: Homeopatia este o medicina energetica.

Dintre afectiunile care pot fi tratate homeopat: sinuzita, rinita alergica, astmul bronsic, gastrita, gastroenterita, boli hepatice, colecistita, sindrom de colon iritabil, otita, acneea juvenila, dermatita atopica, zona zoster, torticollis, dureri articulare

Multumesc celor care in ultimul an au avut incredere si au folosit remedii homeopate. Multumesc si celor care si-au facut timp sa scrie si despre experienta lor folosind medicamentele homeopate.

„Cand am pornit la drum cu tratamentul homeopat, am facut-o fara sa ma gandesc sau sa astept minuni, dar nici sceptica nu am fost. Am asteptat sa vad prin propria experienta, ce modificari apar si ce rezulate sunt la mine, urmarind zi de zi leziunile cutanate iar rezulatatele au inceput sa se vada la aproximativ 3 saptamani de la initierea tratamentului (alergiile nu au mai avut un rasunet clinic la fel de intens ca anterior, iar leziunile cutanate psoriazice s-au estompat)”, Ana P.

„Am recurs la homeopatie atunci cand baietelul nostru in varsta de 5 ani a fost diagnosticat cu alergie: ii curgea nasul foarte mult, nu dormea noaptea din cauza ca nu putea respira pe nas Timp de 1 an am folosit spray-uri nazale, antihistaminice, dar fara rezultat. A trecut aproximativ 1 an de la inceperea tratamentului homeopat si baietelul nostru este bine, nu ii mai curge nasul, respira foarte bine, nu mai tuseste. In aceasta perioada am folosit homeopatia si pentru viroza, infectie cu streptococ si am avut rezulate foarte bune. Cu siguranta vom continua cu homeopatia”, David M.

„Pentru mine inseamna foarte mult sa ma pot bucura de miscare fara teama de a ramane blocata. Un tratament bland, pe care corpul l-a perceput ca pe un prieten. Viata mea s-a schimbat in bine”, Adela Z.

„Am avut tratament homeopat pentru un hematom post traumatic si rezulatele au fost foarte bune”, Mariana R.

„Tratamentul dat de dumneavoastra a functionat perfect, a scapat de stres si emotii puternice. A promovat Bacul cu nota mare si este studenta la Arhitectura, la buget!”, Nineta M.

Terapia homeopata nu exclude medicina traditionala, dar moduleaza raspunsul pacientului la boala, face ca afectiunile sa fie mai usoare si sa apara la intervale mai lungi de timp, dand organismului timp sa se adapteze si sa obtina starea de sanatate

Celor interesati de istorie si calatorii: Samuel Hahnemann a fost medicul personal si bibliotecarul baronului Samuel von Brukenthal si a trait la Sibiu intre anii 1777-1779; aici a avut posibilitatea de a cunoaste plantele medicinale din zona si utilizarea lor terapeutica. Casa in care a locuit Hahnemannn adaposteste astazi Muzeul Civilizatiei Transilvane Astra

Sa aplicam cat mai des Legea Similitudinii!

Programare


  Acord Prin completarea prezentului formular, declarati ca sunteti de acord cu prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal mentionate anterior, in conformitate cu Termenii si Conditiile prevazute in acest website. In situatia in care nu va veti da acceptul conform celor mentionate, va rugam sa aveti in vedere ca operatiunea solicitata nu va putea continua.